Следвайте Гласове в Промени в Наказателния кодекс, които да засилят противодействието

...
Следвайте Гласове в Промени в Наказателния кодекс, които да засилят противодействието
Коментари Харесай

Кабинетът иска промяна в НК за чуждото влияние у нас

Следвайте " Гласове " в 
Промени в Наказателния кодекс, които да засилят противодействието на шпионажа у нас, предлага служебният кабинет. Предложенията са част от Доклада за националната сигурност  у нас през 2021 година, който бе обновен и импортиран в Народното събрание от служебния кабинет в края на предходната година. 
 
В отчета се предлага Наказателният кодекс да уреди наказването на шпионажа освен в случай че е събирана и издавана класифицирана информация, само че и при издаването на " всяка информация, която... не е и обществена и чието откриване би основало опасност или би нанесло щета на сигурността на страната ".
 
По този метод наказуемо ще стане и " упражняването на непознато въздействие върху процеси на взимане на решения ".
 
В отчета се напомнят изгонените от България съветски дипломати във връзка със серия шпионски кавги, които продължиха и през идната година, само че не се наблюдава и липсва разбор какво се случва в правосъдна фаза, където досега прокуратурата не отбелязва съществени триумфи във връзка с съветската активност у нас. 
 
За следващ път се отбелязва засиленият интерес на съветските служби у нас, като се показва, че те се интересуват главно от стопанската система и профилирана информация, отнасяща се до Европейски Съюз и НАТО. 
 
По-рано бяха оповестени и отчетите за активността на контраразузнаването, военното и цивилното разузнаване през 2021 година. ДАНС показа механизма, по-който непознатите служби притеглят източници.
 


 
 В обновеният отчет за националната сигурност се отбелязва все по-нарастваща опасност от Руската федерация и потреблението на хибридни принадлежности и със забавяне се проучва военната съветска експанзия против Украйна: 
 
" Очертава се нескончаем боен спор и превръщането му във война на изтощението намирането на дипломатическо решение е малко евентуално. Възможно е провокиране на напрежението и в останалите замразени спорове като Грузия и Нагорни Карабах ", се показва в отчета. 

Източник: mediapool.bg
 

 
 
 
04 Яну 202320104 Яну 202329704 Яну 202321604 Яну 2023168404 Яну 202362604 Яну 2023910КоментариНапиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати ЧетениКоментирани28 Дек 2022198224 Дек 2022308104 Яну 202388028 Дек 2022663
Ние и нашите сътрудници използваме технологии като за персонализиране на наличието и рекламите, които виждате, както и с цел да проучваме трафика на уеб страницата. Изберете “Приемам ”, с цел да приемете потреблението на тези технологии. За повече информация, апелирам запознайте се с обновените и на Гласове.ком ЕООД
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР